top of page

Bokslutskommuniké 2022

Bokslutskommuniké för COT – Clean Oil Technology AB (publ) för perioden 2022-01-01 – 2022-12-31


Ljungby februari 2023


Styrelsen och Verkställande direktören


Verksamhet

Bolaget har utvecklat och utvecklar produkter för eliminering av vattenförekomst i olika industrioljor med särskild inriktning mot hydraul- och smörjoljor. COT Oil Refiner System leder till betydligt mindre slitage på rörliga delar i olika driftssystem och förlängd livstid för driftsoljor med stora positiva miljöeffekter samt minimerad risk för

oplanerade driftstopp. Systemet underlättar även för övergången från fossila oljor till biobaserade oljor.


Verksamheten 2022

  • Rörelseintäkterna uppgick till 156 tkr (577 tkr)

  • Periodens resultat uppgick till -6 655 tkr (-6 464 tkr)


Bolagsstämma

Bolagsstämman 2023 kommer att hållas den 25 maj 2023. Tid och plats kommer att meddelas i samband med kallelsen.


Redovisningsprinciper för utvecklingskostnader

Bolaget har sedan 2015 i sin redovisning använt principen att aktivera upparbetade utvecklingskostnader i balansräkningen. Vid bokslutet 2019 påbörjades avskrivning av de aktiverade kostnaderna. Avskrivningarna i årets bokslut uppgår till 1 248 tkr. Tillkommande aktivering av immateriella kostnader på 150 tkr har skett under 2022.


Väsentliga händelser under 2022

Bolagets fokusering på utveckling tillsammans med systemintegrerande partners tar längre tid att bygga upp än beräknat och försäljningsmålen nåddes inte under året. Marknadsbearbetningen har nu fokuserats att omfatta även större direktkunder med applikationer inom framför allt marina- och inom energisektorn. Geografiskt med fokus på de nordiska och tyska marknaderna där vi också fortsatt stöttar våra partners. Bolaget har deltagit och varit representerade på ett antal mässor under året, vilket skapat ytterligare kontakter och leverans av enheter för utvärdering med positiva resultat.


Dotterbolaget i USA har avvecklats under året.


Under december beslutades om en riktad nyemission till Sandberg Development AB om 10 Mkr. Emissionen genomfördes i januari då också emissionsbeloppet tillfördes bolaget.


Inflyttning till nya anpassade lokaler, skedde under våren, med bra faciliteter för fortsatt utveckling och testmöjligheter tillsammans med kunder och med kapacitet för tillväxt.


Väsentliga händelser efter årsskiftet

Genom den riktade emissionen till Sandberg Development AB har bolaget nu fått möjlighet till att väsentligt öka marknadsbearbetningen inom valda segment och marknader.


Miljöpåverkan

COT bedriver inte någon verksamhet som omfattas av miljöbalkens tillstånds- och anmälningsplikt.


Likviditet

Bolagets likviditet uppgick per den 31 december 2022 till ca 0,9 Mkr. Bolagets tillfördes 10 Mkr i januari 2023 genom den riktade nyemissionen till Sandberg Development AB.


Nedsättning av aktiekapitalet

Årsstämman 2022 beslutade om nedsättning av aktiens kvotvärde från 0,25 krona till 0,10 krona för täckande av förlust utan indragning av aktier.


Förslag till behandling av förlust

Styrelsen föreslår att årets förlust på 6 655 tkr överförs i ny räkning.


Bolagets Årsredovisning presenteras 26 april 2023 på bolagets hemsida. Nästa kvartalsrapport lämnas 26 april 2023 (Q1).


Bolagets Revisor har inte granskat bokslutskommunikén.


Ladda ner Bokslutskommuniké 2022 för att se resultaträkning och balansräkning här:



bottom of page